30.000.000 Ft Ár
Információ
Kedvenc

Több, mint 100 éves vályog, családi ház, Szálkán áron alul eladó! (Hivatkozási szám: 1752)

7121 Szálka, +36 30 595-7267
  • alapterület: 150
  • telek mérete: 5113
  • szobaszám: 5
  • félszoba: 0
  • épület szintjei: 1
  • belső szintek száma: 1
  • vályog falazat
  • cserépkályha fűtésű
  • parkolás udvari beállóban

INGATLAN LEÍRÁSA

Érdekli a falusi turizmus? Maga mögött hagyná a várost? Nyugalomra vágyik? Visszatérne a természethez és ideális helyet keres hozzá? Ebben az ingatlanban a felsoroltak közül mind benne van, ha szeretné, akár egyszerre is.

A telken 2 különálló ház található, ezek közül az utcafronti ingatlan “táj jellegű” minősítést is kapott, ráadásul kora és jellegzetességei miatt már-már műemlék kategóriába sorolható. Jelenlegi lakója a hátsó részt használja, ahol már több generáció is felcseperedett. Ebben az épületben az építési módnak megfelelő jellegű, 3 egybenyíló szoba helyezkedik el. A melléképületeket az évtizedek során folyamatosan kiválóan hasznosították: megtalálható itt istálló, pince, pajta, baromfi-, disznóól, ráadásul ezek mindegyike szinte eredeti állapotában.

Szálka falu a környékének ékszerdoboza. Minden megtalálható itt, ami a falusi turizmushoz kell. Táj-jellegű házak, csend, helyi különlegességek, mindez ötvözve a modern kor vívmányaival, hiszen a falu közvetlen határában található két, völgyzáró gáttal kialakított, csodálatos tó is! A tavak mindegyike kiválóan alkalmas horgászatra, a nagyobb felületű tavat pedig egy igen jól felszerelt stranddal látták el. Szálkán több remek vendéglátóegység is működik, véleményem szerint itt található a környék egyik legjobb prémium kategóriás étterme is. A falu szomszédságában terül el a Lajver Borbirtok prémium vendéglátó helye is, ami a 2021-es “X-faktor” válogatási helyszínéül szolgált.

Az ingatlan óriási telke és a vályogház kínálta lehetőségek szinte korlátlanok. Kialakítható itt egy őseink módszerével, a lélegző vályoggal épült, csodálatos, több generációs lakóház modern terekkel, ami tökéletesen megfelel a természettel való együttélés minden kritériumának.

Méretei, elhelyezkedése miatt a falusi turizmus egy kiemelkedő gyöngyszeme lehet, például egy prémium kategóriás vendéglátó hely, ami lehetőséget ad a nyüzsgő városokból visszatérni a falu nyugalmába. Gyermekek táboroztatásra is alkalmas, ahol közelebb hozhatjuk a természethez a tőle egyre inkább eltávolodó fiatalokat. 

A fent felsorolt lehetőségek csak az én fantáziámban létező tervek, viszont ha Ön is elképzelte magát itt és ötlete van az ingatlannal kapcsolatban, akkor hívjon minél előbb! Ez egy egyedülállóan ritka ajánlat, ne maradjon le róla!

Jánossy Csaba
  • +36 30 595-xxxx Megmutat