A Képzett Ingatlanközvetítők Hálózatának egyik célja, hogy a vevők átláthatóbb rendszerben kapjanak segítséget az ingatlanvásárlással kapcsolatban. Minimális díjat kelljen csak fizetni nekik, és ezért minőségi szolgáltatást kapjanak.


A Büki Immobilien-nél  a vevők számlát kapnak a vásárolt ingatlan után, az ügyfélmenedzseri díj összegéről.
A vevők nincsenek tisztában azzal, hogy a megvásárolt ingatlan után, szinte minden esetben ők fizetik a közvetítői jutalékot.


A közvetítők ugyanis az eladó által kért árra teszik rá a jutalékuk összegét, amibe még ÁFA is van számolva. Így lesz például egy 50 milliós ingatlanból 52,5 millió forint.


A vevő kifizeti ezt az összeget és az eladó ebből a pénzből fizeti ki a közvetítőt. A számlát így nem a vevő kapja, hanem az eladó, mert végül ő adta át a közvetítőnek a vevő pénzét.Nálunk tehát ez nem így van. A vevő nekünk adja át a jutalékot és mi ezért a számlát az ő részére állítjuk ki. Ezt a számlát el lehet számolni a magánszemélynek is, amennyiben 5 éven belül nyereséggel továbbadná az ingatlanát, vagy úgy keletkezne adókötelezettsége, hogy kiadja bérbe a vásárolt ingatlant.


Ugyanakkor nézzük tovább a fent említett példát. Amennyiben a vevő nem kap számlát a jutalék összegéről, mert beleszámolják az ingatlan árába, akkor az ingatlan a megemelt összeggel (példánk szerint nem 50 millió forint, hanem 52,5 millió forint), kerül be az ingatlannyilvántartásba.


Ez a vevőnek további kétfajta ráfizetéssel jár. Fizetheti az 52,5 millió forint után a vagyonszerzési illetéket, ami így a közvetítői jutalék és annak ÁFA tartalma miatt magasabb lesz, és az ügyvédi munkadíj (ami a vételár után százalékosan fizetendő), szintén magasabb lesz.


Tehát mi azért nem építettük bele az eladási árba a jutalékunkat, hogy ne terhelje az ingatlan vételárát és ne keljen a vevőnek erre az összegre vagyonszerzési illetéket és ügyvédi munkadíjat fizetnie.


A Büki Immobilien figyel arra, hogy a vevőknek ne okozzon többletkiadást!

Miért érdemes rajtunk keresztül vásárolni?


Mert mi nem tesszük rá a közvetítői jutalékunkat az eladási árra! 


Nézzünk egy példát, mert a számok nem hazudnak. 


Nálunk egy átlagos 50 millió forint vételárú ingatlanvásárlásnál közel 150.000 Forinttal fizet kevesebbet, mintha az eladási árban benne lenne a ügyfélmenedzseri díj.


Így tudjuk mi jobban segíteni a vevőket. Új módszerekkel, etikusan.


Miben vagyunk még mások, mint a többi ingatlanközvetítő?


Mi úgy hisszük, hogy az ingatlanvásárlás egy érzelmi folyamat. Inkább lelki oldalai vannak az ingatlanvásárlásnak, mint fizikai. A vevő nem csak falakat és tereket vásárol, hanem fantáziát, lehetőségeket és érzelmeket.


Természetesen adott az ár és a behatárolt paraméterek. Ugyanakkor valakinek a fürdőszoba a kedvenc helysége, valakinek a hálószoba, és olyan is van, akinek a konyha. Az emberek nem csak paraméterek alapján választanak ingatlant maguknak, hanem érzelmek alapján.


A jó szakember, aki a vevőnek segít megfelelő ingatlant találni, nem paraméterekkel és adatokkal terheli a vevőt egy ingatlanbemutatás során, hanem segíti kapcsolatba hozni őt az ingatlannal, hogy minél több érzelmet fedezzen fel a környezettel.


A vevők többsége a bemutatások során elképzeli magát és a családját, ahogy az ingatlanban él. Ahogy a konyhában forgolódik, és ahogy a teraszon beszélget a barátaival.


Fontos, hogy megértsük az érzelmi folyamatokat, hiszen a félelmek, kétségek, bizonytalanságok, negatív gondolatok, szándékok, vágyak, célok, mind-mind befolyásolják az ingatlanvásárlást. 


Sokan nem rendelkeznek olyan empátiával, ami ehhez a munkának a sikeres végzéséhez elengedhetetlen.


Az ingatlanközvetítők ingatlanokat adnak el, mi viszont abban segítünk a vevőknek, hogy érzelmileg könnyebben tudjanak ingatlant vásárolni.


Reméljük hamarosan elégedett ügyfeleink között köszönthetjük!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba még ma. 
KAPCSOLAT