25.900.000 Ft Ár
Információ
Kedvenc

Mohács szívében eladó 80 m2-es jó elosztású, 3 szobás családi ház! (Hivatkozási szám: 4068)

7700 Mohács, Belváros +36 70 328-9641
  • alapterület: 80
  • telek mérete: 282
  • szobaszám: 3
  • félszoba: 0
  • épület szintjei: 1
  • belső szintek száma: 1
  • vegyes építésű
  • gáz (konvektor) fűtésű
  • parkolás utcán ingyenes

INGATLAN LEÍRÁSA

Kisebb családoknak vagy pároknak javasoljuk ezt az masszív, kedves eladó családi házat, akiknek fontos, hogy a város szívétől egy sóhajtásnyira, mégis zöld és nyugodt környezetben éljenek.

Az utcáról egy személybejárón jutunk be a kapualjba, ami néhány lépést követően az udvarba, illetve a házba vezet. Becsukva magunk mögött a kaput, zavartalanul élvezhetjük az otthonunk biztonságát és nyugalmát, mert az ingatlan a szomszédos házakkal körbevetten egy zárt egységet képez, és nem láthat be senki az udvarba.

A házba lépve a központi elhelyezkedésű előszoba fogad, ami összeköti egymással a bejáratot, a konyhát, fürdőt és a szobát. Könnyebben tisztán tartható így a ház, hiszen van egy jó hely arra, ahol cipőt cserélhetünk, és letehetjük a kabátokat.

A ház három szobájának az elrendezése optimális, mert egy szoba teljesen elkülönül a másik két, utcafronti szobától. Így a család minden tagja számára ki lehet alakítani a saját pihenésre, tanulásra, alvásra, szórakozásra alkalmas életteret anélkül, hogy egymást zavarnák. Ez különösen kisgyerekes, vagy kamaszt nevelő családok esetén fontos, hiszen a házaspárnak is, és a gyerekeknek is szükségük van intimitásra, nyugalomra, saját térre. Nagyon jó, hogy eltérő nemű nagyobbacska ivadékainkat is külön szobában tudjuk elhelyezni. Ha pedig nincsenek együtt élő gyerekek, akkor a háló és a nappali tere teljesen elkülöníthető, megadva a szórakozásnak és a pihenésnek is az őket megillető helyet.

Az utcafronton egy nagyobb, és a belőle nyíló kisebb szoba található. Mindkettő az utcára, és a szemközt levő parkosított térre néz. A nagy ablakok miatt világos, de egy kellemes délutáni szunyókáláshoz le lehet engedni a redőnyöket is. A kisebb szoba ideális kisgyermekek számára, ha külön szobában, de mégis magukhoz közel szeretnénk őket tudni a szülők, de a nappali és szülői háló variáció is szóba jöhet. Az esti beszélgetés, vagy filmezést követően csak néhány lépés bebújni az ágyba.

A harmadik szoba a konyha mögött az udvar felé esik, teljes nyugalmat biztosítva lakójának. A verandán keresztül jut fényhez, ezért elsősorban hálószobának, vagy kamasz birodalomnak alkalmas, biztosítva a nyugalmat és intimitást, amit az emberek többsége igényel a napi feladatok, megterhelés után.  

A hagyományos konyha elég tágas ahhoz, hogy egy család kényelmesen elférjen a vasárnapi ebédnél az asztal mellett. Az L alakban elhelyezett konyhabútor praktikus helyet biztosít a háziasszony számára a főzéshez, mosogatáshoz, sok tárolójában el lehet rendezni a háztartással járó rengeteg edényt, eszközt, fűszereket. A konyhából nyíló kamra hűvös, sötét helyet ad a zöldségek, gyümölcsök, befőttek, edények számára, és télen még a hűtőszekrényt is ki lehet kapcsolni, mert elég hideg van ahhoz, hogy az ételek ne romoljanak meg. A hűtőszekrény is elhelyezhető itt, amivel a konyha terét tudjuk növelni.

A fürdőt nemrégiben újították föl, egy térben helyezkedik el a WC-vel, kellemes hangulatot adó új csempéje tisztaságot, higiéniát sugároz. Nem nagy a területe, de mindennek megtalálták a helyét, a zuhanyfülke, mosógép, mosdó és a WC is elférnek egymás mellett. A melegvizet gázbojler, a fűtést jelenleg hősugárzó biztosítja.

A régi tornác szimpla üveges vaskeretes ablakokkal van bezárva, így a lakás belseje kevésbé kitett a nyári hőségnek, vagy a téli hidegnek. A hosszú verandán kialakítható télikert, tárolók, vagy gyerekeknek belső játéktér is. Az ablakok korszerűsítésével a ház amúgy is alacsony energiaköltségét még jobban lehet csökkenteni. A tornácról csapóajtókkal nyílik egy nagy, boltozatos pince, ahol régen a kertben megtermelt krumplit, zöldségeket, és az italokat tárolták, hiszen itt mindennek megvolt a helye.

A ház masszív vályog és tégla falazattal épült, közepes belmagasságú, lambériázott, ezért nem csak télen alacsony a gázkonvektorokkal történő fűtés költsége, de nyáron sem kell szenvedünk a hőségtől. A vályogfalakat nagyon korszerűen, rusztikusan lehet vegyszermentes bio felületképző anyagokkal felújítani, sőt, a mai időkben igen erős elektroszmog terhelésünket is csökkenti a masszív vályog fal és födém. 

Az udvaron műhely, tárolók vannak, ahol műszerészeknek, vagy szerelőknek munkaterület is kialakítható, ahol a család számára plusz jövedelem termelhető. De használható nyárikonyhának, babaháznak, vagy tárolónak is. Van annyi hely, hogy a család minden tagja számára meg lehet találni a hobbi helyét, sőt, kisebb háziállatokat is lehet tartani. Az udvar közepén van egy terület, ami alkalmas kiskertnek is, kiülőnek, vagy saját otthoni játszótérnek. Választásától függően élvezheti a saját termesztésű paradicsom, paprika ízét, vagy örülhet a barátokkal folytatott kerti beszélgetéseknek. Gyerekek számára ideális lehet egy saját játszórész, ahol a pajtásaikkal szabadon, mégis zárt, biztonságos helyen játszhatnak, miközben a szülők a saját dolgukat végezhetik, mert nem kell attól tartani, hogy a gyerekek kiszaladnak az útra.

A házhoz közel van minden, ezért gyalog is, kerékpárral is közlekedhetünk, spórolva az üzemanyagon, például: posta, községháza, kórház, óvoda, iskola, bankok, játszótér, autóbusz pályaudvar, üzletek, éttermek. A Dunapartra is kényelmes sétával tudunk elmenni, ha egy fagyi társaságában szeretnénk csodálni a nagy folyót. Különlegesség, hogy a Busójárás egyik központi színhelye mellett van, ezért évente egyszer az ablakból figyelhetjük ezt a híres és sok embert megmozgató eseményt, és élvezhetjük a forgatagot anélkül, hogy a tömegben a lábunkra lépnének.

A házban a legnagyszerűbb az elrendezése, ahol mindennek helye van, és belső udvar rész, ahol fantáziával hangulatos, nyugodt saját udvart alakíthatunk ki, ahol senki sem láthat bennünket, kíváncsi szemek nélkül lehet élni.

Keressen gyorsan és vegye birtokba mielőbb ezt a szerethető és gyöngyszemmé varázsolható házat!

 

Videó az ingatlanról

Szűcs Judit
  • +36 70 328-xxxx Megmutat