48.900.000 Ft Ár
Információ
Kedvenc

Mohácsi 156 m2-es ikerház többgenerációs családoknak, vagy vendégháznak eladó! (Hivatkozási szám: 4072)

7700 Mohács, +36 70 328-9641
 • alapterület: 156
 • telek mérete: 556
 • szobaszám: 5
 • félszoba: 0
 • épület szintjei: 1
 • belső szintek száma: 1
 • vegyes építésű
 • gázkazán fűtésű
 • vegyes-tüzelésú-kazánfűtésű
 • van garázs

INGATLAN LEÍRÁSA

Eladó Mohácson egy csendes, hangulatos ikerház, amelyet több generációs családoknak ajánlunk, de kiváló lehet vendégház kialakítására is. Különösen idős, gondoskodásra szoruló szülőkkel összeköltözőknek javasoljuk, mert az egyik rész fürdőszobájában a kád ajtóval van ellátva, így könnyen és biztonságosan tud egy mozgásában korlátozottabb ember is ki és beszállni a tisztálkodáshoz. De ugyanilyen jó lehet fiatal párok, családok számára is, ha a szülőkkel együtt szeretnének élni, és élvezni a nagy családdal együtt járó kölcsönös támogatást, örömöket. Ha pedig Dunához, fürdőhöz, városközponthoz közeli, mégis csendes és nyugodt vendégházat szeretne kialakítani az új tulajdonos, akkor hangulatos gyöngyszemet hozhat létre, ahol családokat, baráti társaságokat tud fogadni, és részesülhet a város idegenforgalmi előnyeiből.

A ház egy köz végén található, és kerítésekkel körbevett, így biztonságos és csendes, az autó és gyalogos forgalomtól is távolabb esik. A ház előtt veteményes van, ahol meg lehet termelni a család zöldség szükségletét, a gyümölcsfákról pedig ehetjük a friss gyümölcsöt, amiről tudjuk, hogy mikor, mivel voltak permetezve. Az udvaron téglás, parkosított és füvesített részek váltják egymást. Nagyon kedves a hangulata, jó érzés itt lenni és hallgatni a borostyánban fészkelő feketerigók énekét a napi munka után.

Az első lakás: belépve egy közlekedő fogad, innen nyílnak a helyiségek és egy fa lépcsőfeljáró a tetőtérhez. A kertre néző első szoba nappalinak kiváló, hiszen többen le tudnak ülni beszélgetni, filmet nézni, örülve egymás társaságának. Jó, hogy a konyha is és a vizes helyiségek is elérhetők néhány lépéssel, így nem kell a teljes lakást kitakarítani egy kellemes este után. A két másik szoba a lépcsőfeljáró után nyílik és jól elkülönülő nyugodt egységet alkot, biztosítva a személyes teret és intimitást, ami mindenkinek jól esik, ha pihenni, aludni, vagy huncutkodni szeretne. A kisebb szobából nyílik egy tároló, amit lehet gardróbnak használni, és rendben lehet tárolni a családdal járó rengeteg holmit.

A nagyobbacska gyerekek számára alakították ki a tetőteret, ami két falfülkéből áll. Nagyon ötletes megoldás, hogy a két részt a lépcsőfeljáró elválasztja, mert az egyik rész egy hálókuckónak optimális, a másikban a szekrény, íróasztal kaphat helyet, így jobban rendet lehet tartani még egy kamasz életterében is. A hangulatot emeli, hogy a lépcsőfeljáróval szemben nyílik egy erkély, ahol lehet napozni, kiülni, vagy beszélgetni a nyári estéken a barátokkal. A főzőfülkében mindennek helye van, és nagyon praktikus, hogy a falak takarják a belső pultot, így a konyha étkező részében akkor is rend van, ha éppen a vasárnapi ebéd készül. Az étkezőben kényelmesen le tud ülni négy-öt ember a mindennapi étkezésekhez, de barátságos, világos hely egy kávéra a szomszédasszonnyal, ha társaságra vágyunk. A WC és fürdő külön vannak, ezért nem kell egymásra várni a reggeli készülődéskor.

 

A második lakás: üvegezett tágas verandáról nyílik a konyha, a WC és szemből az első szoba. A veranda világos, és el lehet helyezni a cipőket, kabátokat, és a virágoknak is ideális hely, teleltetni is tudjuk itt a kedvenceinket. A csendes, nyugodt hangulatú belső szobában éjjel nappal csendben, zavartalanul lehet pihenni. A nagyobb szoba adhat helyet a televíziónak, és itt összegyűlhet a család és a barátok, de egy jó filmet is nyugodtan megnézhetünk itt, nem fog zavarni semmi zaj. A lakás központi tengelyében a WC, fürdő, kamra helyezkednek el, ami azért jó, mert minden közel van a konyhából is és a szobák felől is, nem kell a veranda felé kerülni, ha át akarunk menni a konyhából a szobába. A konyha egyben étkező is, világos, igazi otthon illatú hangulattal, amiben örömet találnak azok, akik szeretik az egyszerű örömöket, a kávé vagy a sütemény illatát. Az asztalnál meg lehet írni az unoka házi feladatát, vagy meg lehet gyúrni a tésztát a dunai halászléhoz.

A házhoz csatlakozik kamra, műhely, nyárikonyha, góré ólakkal, tehát van lehetőség arra, hogy tárolóként használjuk ezeket a helyiségeket, de gondolkodhatunk műhely kialakításában is, vagy kisebb állatok tartásában. Ebben a házban nem kell visszafogni magunkat, ha valami alkotó hobbit vagy vállalkozást szeretnénk elindítani, annak a helyét meg tudjuk találni. A kamra rész egy kis fantáziával csodaszép konyhává is varázsolható. A ház egy része alatt van a pince, ahol elhelyezték a kazánt, és itt lehet a fát is tárolni, ami szárazon tartható és nem kell messzire hordani, hogy tenni tudjunk a tűzre. A gépkocsit el tudjuk helyezni a garázsban, ami elég nagy hosszabb jármű, vagy hajó számára is, de akár a téligumikat is tudjuk otthon tárolni. Az udvar ékessége lehet a garázs tetején kialakított terasz, ahol napozni lehet, vagy meg lehet valósítani egy lampionos romantikus kiülőt, ahol a nyári estéken élvezni lehet a közeli Duna illatát.

Hívjon mielőbb, szeressen bele és vegye meg, hogy családját egyesítse egy helyen, vagy ha egy barátságos, nyugodt és különleges vendégházat szeretne kialakítani a Dunához közel!

Videó az ingatlanról

Szűcs Judit
 • +36 70 328-xxxx Megmutat