18.990.000 Ft Ár
Információ
Kedvenc

Szajki 125 m2-es, 3 szobás családi ház, 1410 m2 területtel, melléképületekkel eladó! (Hivatkozási szám: 4065)

7753 Szajk, +36 70 328-9641
 • alapterület: 125
 • telek mérete: 1410
 • szobaszám: 3
 • félszoba: 0
 • épület szintjei: 1
 • belső szintek száma: 1
 • vegyes építésű
 • gáz (konvektor) fűtésű
 • vegyes-tüzelésú-kazánfűtésű
 • van garázs

INGATLAN LEÍRÁSA

Szajkon, Baranya megye egyik legszebb, legrendezettebb falujában eladó egy nagy területtel rendelkező családi ház. Vidékre költözőknek, vagy külföldről Magyarországra költözőknek ideális az ingatlan. Azoknak ajánlom, akik szeretik a vidéki életet, a zöld környezetet, akik szeretnének lovat tartani. Ez utóbbiaknak azért, mert itt biztonságos helyen tudhatják Szívük Csücskét, és kiváló tereplovaglási lehetőségekre találnak a környező dombvidéken. Azoknak is ideális otthonává válhat, akiknek a kertészkedés a szenvedélyük és akik biztonságos, szép, tiszta és nyugodt környezetre váltanák eddigi lakóhelyüket. 

Különösen javasolt az ingatlan olyan családoknak, akiknek fogyatékkal élő családtagjuk elhelyezését, fejlesztését, gondozását szeretnék közel az otthonukhoz megoldani, mert a faluban található egy alapítványi működtetésű Fogyatékosok Napközi Otthona.

A ház vályog parasztház volt valamikor, egy szoba, fürdő és előszoba lettek hozzáépítve a modernizálás jegyében, de a ház még némi felújítást igényel. Ez lehetőséget ad arra, hogy a házat a saját kreativitásunk és igényeink szerint alakítsuk át, kihasználva a csodás vályogfalak adta masszív szerkezetet és a 125 m2-es életteret. Az utcáról kerítés határolja az udvart, és a ház mellett besétálva az udvar, a garázs, kút, tároló, szőlő, gyümölcsfák fogadnak, illetve a nagyon kedves, barátságos nyitott, illetve egy zárt veranda. A tágas, szép udvar látványa megnyugtató, és az utcáról nem is lehet a terület minden részét látni, tehát megvan a maga intimitása. A házba lépve az előszoba összeköti egymással a bejáratot, a konyhát, fürdőt és az egyik szobát. Könnyen tisztán tartható így a ház, hiszen van egy jó hely arra, ahol cipőt cserélhetünk, és letehetjük a kabátokat. Ugyanezt a szerepet szolgálja a beépített hátsó üveges veranda is, ahol a kertből, vagy az állatoktól belépve lehet cipőt, ruhát cserélni.

A ház utcafrontján két nagy méretű szoba kapott helyet. Mindkettő csodálatosan világos, magas, tágas térrel rendelkezik, mégis barátságos. A csendes utca miatt nem csak nappalinak, hanem hálószobának is lehet használni őket, hiszen itt csak a madárcsicsergést lehet hallani a nyitott ablakon keresztül is. A műanyag, redőnyös ablakok télen is és nyáron is megadják a lehetőséget egy igazán pihentető alváshoz.

A konyha elég nagy ahhoz, hogy jól megtervezett bútorzattal az étkező szerepet is méltón be tudja tölteni. Elhelyezkedése központi, az utca felé és a ház hátulsó helyiségeihez vezet innen az út, így jártunkban keltünkben meg tudunk állni egy pohár vízre, kávéra, sütire, vagy beszélgetni az ebédet készítő háziasszonnyal.  A konyhából nyílik hátrafelé egy harmadik szoba, ami szívet melengetően szép régi faablakkal néz az udvarra, a gyümölcsfákra. Ez a szoba a nyugalom a nyugalomban, ha valaki hálónak használja, de elhelyezkedése miatt egy csodaszép nappalit, vagy ebédlőt is ki lehet alakítani belőle, ami azért jó, mert a családi pihenés és szórakozás egy nagyobb, barátságos helyen történhet. Itt akár 10 embert is le lehet ültetni egy asztal mellé, kényelmesen élvezve a család, vagy barátok társaságát egy jó ebédnél.

A következő helyiséget háztartási helyiségnek, mosókonyhának és tárolónak használták.  Az udvarral egy zárt üveges verandával kapcsolódik, és innen nyílik az éléskamrát rejtő kamra is, ahonnan a padlásfeljáró is van. A kamrában a spájz elrendezés pedig ezért jó, mert a befőtteket külön tudjuk tárolni a füstölt sonkától, szalámitól. A tárolók el tudják nyelni egy nagyobb család élelmiszer készletét is hűvös, árnyékos helyen. A ház hátsó részének ez a kerttel, terasszal, kamrával alkotott egysége kiváló lehetőség arra, hogy nyárikonyhának, vagy akár fő konyhának használják jövendő lakói, egy helyre összpontosítva a főzéssel, háztartással járó feladatokat. A ház belső tereit így jobban lehet más célokra használni, vagy egyszerűen csak kevésbé használódnak a mindennapi háztartási munkáktól. Ebben a házban mindennek van helye, amire szüksége lehet egy családnak.  

A beépített tornác szimpla üveges vaskeretes ablakokkal van bezárva, így a lakás belseje kevésbé kitett a nyári hőségnek, vagy a téli hidegnek. Ezen kívül a fal külső részén is fut egy lépés széles veranda, ami védi a ház alapját a nedvességtől, és nagyon kedves hangulatot áraszt, főként, ha virágokkal díszítik. A napsütésben, esőtől, széltől védett helyen a házi kedvencek, macskák, vagy kutyák kényelmes és meleg szundikáló-helyet találnak.  

A fürdő zuhanyfülkét rejt és a WC-t, kézmosót, és az előszobából nyílik, ami jó azoknak, akik szeretik, ha mások nem fültanúi a testműködésüknek. Ez a rész egy tégla hozzáépítés, ami igényli, hogy kapjon hőszigetelést, és egy alaposabb felújítást. Ez azonban előny, mert így mód nyílik arra, hogy a saját igényeinknek megfelelően alakítsuk ki a fürdőszobát, megteremte egy nyugodt intim helyiséget a tisztálkodáshoz.  

A ház masszív vályog falazattal épült, magas szobáiban a szabadság és a tér érzését szeretők nem érzik összenyomottnak magukat. Gázkonvektorokkal és kályhával fűtötték lakói, és a vastag falazat és a födém miatt a ház télen meleg, nyáron hűvös, a fűtési költségek igen kedvezők. A házban kémények is vannak, amik lehetőséget adnak más fűtési mód kialakítására is. A vályogfalakat nagyon korszerűen, rusztikusan lehet vegyszermentes bio felületképző anyagokkal felújítani, sőt, a mai időkben igen erős elektroszmog terhelésünket is csökkenti a masszív vályogfal és födém. 

Az udvaron újszerű lemez garázs, egy istállónak is használt valamikori műhely, góré, ólak vannak, sok lehetőséget teremtve gazdálkodásra, önellátásra, vagy hobbi tevékenységekre. A góréban gyereknek lehet kiváló játszóteret kialakítani, ahol akár egész nap árnyékban, szellős helyen tudnak a barátaikkal játszani szabadon, mégis egy zárt udvar biztonságában. Az udvaron van egy ásott kerekeskút is, amelyre egy hidrofor van rákötve, így a virágok locsolását, vagy az állatok itatását kényelmesen, kútvízzel olcsón meg tudjuk oldani.

Az első udvarról a góré mellett egy hátsó, valaha volt kiskertbe jutunk, ami le van kerítve a hátsó, 40 méter hosszú és 16 méter széles területtől. Ez a terület kertnek, gyümölcsösnek, lótartásra kiválóan alkalmas. Jelenleg fű, gyümölcsfák és szőlő található rajta. Körben a kertek, gyümölcsösök veszik körül a területet, ami egy körbe zárt, biztonságos területet ad.  

A falu fantasztikus lakossága szorgalmas, dolgos, befogadó, többségük beszél németül, és horvát nemzetiségi önkormányzata is van a falunak. Az ideöltözőket élő, aktív közösség várja rendezvényekkel, bálokkal. A faluban van egy nagy lovarda, pincesor, iskola, óvoda, orvos.  A környezet ápolt, tiszta, zöld. A közlekedés nagyon jó, mert a Pécsre vezető főút a falu mellett halad el, így könnyel eljuthatunk Mohácsra, Pécsre, Bólyba anélkül, hogy a falut szennyezné a főút pora, vagy zaja.

Az autópálya néhány percre található, és a térség fellendülése várható a tervezett mohácsi Duna-híd megépítésétől is.

Keressen gyorsan és vegye birtokba mielőbb ezt a csodás, szerethető és gyöngyszemmé varázsolható birtokot!

 

 

Videó az ingatlanról

Szűcs Judit
 • +36 70 328-xxxx Megmutat